Tuesday, March 23, 2010

Journey to the North

Salam sume! huhu

Journey to the north? sounds weird right? almost similar to my favourite kung-fu series "Journey to the West"

oppss, thats not the point what Im gonna story for this post.

 *********************************************************************

Last Friday, my family and I went back to our kampung in Kuala Kangsar, Perak. Just to attend my cousin's wedding reception. **OK stop from using English, back to Malay**


So, aku pun dok drive keta bergilir2 ngn ayah aku, saje je nk try drive jauh2... aku drive halfway.


Dalam perjalanan aku ke utara, setiap persimpangan banyak mengingatkan aku kat member2 aku kt UIA yg dari Utara. Alangkah bagusnya kalau diorang yg dapat balik kan... Syukurlah rumahku dekat, sgt2 bersyukur. Jimat dari segi kos pulang balik. Tp seriously, setiap kali aku ternampak signboard exit kat highway, mmg aku ingat kat korang sume, especially bagi siapa2 yg aku tau berasal dr situ, Mcm Ipoh, aku ramai je member dr Ipoh... Tu tandanya aku sentiasa ingat sahabat2ku di mana jua aku berada (adakah terlalu poyo? tidak kan?)

                                                                   siapa dari Ipoh? huhu...



Aku tak dela snap pics byk sgt kt majlis kahwin tu, sbb simple2 aje, n Islamic style.. Apa yang aku nk analisis kt sini adalah perkara yang terjadi sepanjang perjalanan aku ke destinasi. 


                                                the only pics i snapped, tade yg lain... haha



Time bukak hadiah pengantin tu mmg best, sbb macam2 dia dapat kan. Tp kebanyakan dapat gelas, pinggan mangkuk, cawan, n watsoever... (senang tinggal beli rumah je). Hmm harap2 la time aku kawin nnti, dpt hadiah yg best slain bnde2 dapur ni... bagi le benda lain... haha.. Yang aku tak bole tahan tu, ada yang bagi satu hadiah misteri, dibungkus dengan surat khabar berlapis2, mmg gila la nk bukak dia. Tup tup, APRON! hahaha... mmg xleh bla... bagus tul la sape yg bagi tuh... memahami btul...



Majlis ni walaupun simple tapi sgt2 best! sebab apa? sebab aku dpt jumpa ngn sedara mara aku yg jarang aku jumpa (sbb jarang balik)... dah la cantik2, hehe (sape nk, meh deal ngn aku, konfem aku reject! hehe).Tapi ramai sgt budak kecik smpi naik pening kepala nih nk layan diorg...huhu


Satu benda yang aku suka time balik Perak ialah AIR TERJUN, sgt2 best! terbaik! air bersih! aku suka... n again, xbyk pics yg aku snap, sbb malas, ade a few, tp rasa xsesuai utk di'upload'. huhu...

                                                  ni jela yang sesuai, kah kah kah.. smart pe?


OK, balik rumah....


                           EXIT from Kuala Kangsar, of course back to KL, bye2 KK, hello KL


Sampai sekarang aku masih belum menjejakkan kakiku ke Bukit Kayu Hitam, KEDAH. (bunyi gah btul... tapi jauh plak, kira2 440km dari Shah Alam). Apsal la jauh sgt ko nih? huh.. klu sampai sana pun, nk dok mana? takde sedara pon! huh. And again, bila aku tgk je perkataan KEDAH dan PULAU PINANG, tringat lagi kat korang suma kt uia tuh. Tringat la kat Muaz (Kedah panas la bang oi), Halimaton, Bai, Syuk, n sape2 la yg dari Utagha... ini la namanya nilai sentimental pada benda abstrak (memandai je aku ni). Mesti depa pun ade rasa nk balik rumah, ngn family tercinta, tp keadaan membataskan segala2nya. Aku sgt2 bersyukur sbb dpt dekat ngn rumah, ALHAMDULILLAH...



                             no purpose upload gmbr ni, tp aku mmg minat ngn signboard, tak tau nape...





OK Salam ^^
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

5 spam(s)

  1. Sepatutnya ko bersyukur..kalau jadi macam aku..huhu..
    rindu jer nak balik, mak aku mesti bagi alasan "ala nanti turun naik bas penat"..
    so..aku just tunggu cuti panjang la baru dapat balik...
    Bukit Kayu Hitam..serius cakap xbest sangat pun..aku rasa shopping kat NILAI lagi best...

    ReplyDelete
  2. eton - tu la, aku bersyukur sgt2... aku ni dah la yg jenis cpt homesick.. huuh... tringin gak nk pegi bkt kayu hitam kot... mau trun aloq staq gak...

    ReplyDelete
  3. acap - ye2 aku tau..haha.. tringin nk pegi penang bridge tuh.. haha

    ReplyDelete
  4. i luv tht drama journey to the west too! ;D
    well, i've been to bukit kayu hitam mmg murah murah gile kt situ huhu
    ohh and btw,my kg is at aloq setaq:D:D
    good gracious too im not far from home^..^

    ReplyDelete

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Arimi KimiWarrior
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top