Saturday, March 26, 2011

Keegoanku Memakan Diri

Aku ni jahat kan. Tangan ni gatal mau pegi jolok sarang tebuan.
Bila dah kena sengat, pegi salahkan si tebuan tu, padahal aku yang cari pasal.

Semua ini puncanya dari sifat EGO.

Simple je ejaan dia, 3 huruf dan sangat hebat perilakunya. Tiga huruf ini mampu membunuh manusia, dan juga memutuskan tali persahabatan atau perkahwinan.

Sebenarnya, sifat mazmumah ni dah lama dah dalam diri ni. Jangan cakap aku tak pernah cuba mengikisnya dari diri, biasalah nama pun manusia. Bila dah nak hilang je benda ni, dua elemen ; syaitan + nafsu, akan bisik balik sehingga dia datang lagi.

Ke memang lelaki itu ego. Aku tahu, memang ya. Cuma cara kita control sahaja mungkin berbeda.

Sekarang ni, akibat kesalahan aku, aku juga yang dihimpit rasa bersalah, kekesalan.

Aku pun tak tahu bagaimana hendak membetulkan keadaan ini, atau membiarkan sahaja seperti tidak ada apa-apa yang berlaku?

Aku ni memang seorang yang jahat, so that means aku tak deserve untuk sahabat yang baik.


bagi opinion please :(
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

7 spam(s)

  1. apasal ko ni? emo semacam je? rilek la. x bujang la ko ni. hahah..

    jahat apa nye? ko ni.. =_=

    aku pun ada ego gak, tggi menggunung. serious aku tak tipu. huehue..

    kata org, ego ni macam gula. kene secukup rasa, baru best.
    kalo xde langsung, tawar je.
    kalo lelebih, boleh kene kencing manis. hahah.

    ReplyDelete
  2. bukannya emo cik waning, cuma benda tetiba menghimpit diri ni. Sedih la kan...hmm

    ReplyDelete
  3. tiada istilah LAYAK atau tidak dalam persahabatan. tiada apa yang perlu dipertikaikan.

    *ego adalah hak milik setiap insan. ego jugak penting dalam kehidupan.

    ReplyDelete
  4. "kata org, ego ni macam gula. Kena secukup rasa, baru best. Kalau takde langsung, tawar je. Kalau lelebih, boleh kena kencing manis" Oh, saya suka statement ini! :D

    Arimi, setiap orang ada egonya. Cuma terkadang, kita ego tidak bertempat. Biasalah, semua itu permainan perasaan. Kita yang harus bijak mengawal. Kalau syaitan tidak kenal penat lelah untuk membisikkan hasutan-hasutan keji dan hodoh pada kita, kenapa perlu kita kenal erti letih untuk berusaha jadi lebih baik? Manusia kan sebaik-baik ciptaan.

    Tak salah membuat salah, tapi salah bila tak belajar dari kesalahan. :D

    Chill okay. :D

    ReplyDelete
  5. tuh la cari pasai lg.... kan dah kena....

    ReplyDelete
  6. acap - xpela, im still thinking of deactivating FB dan semua social networking yg lain utk satu jangka masa, yang panjang, mungkin pendek.

    ReplyDelete
  7. nur areefah & na - hermmm tgk la...hmmm

    tak tahu nk buat apa, kebuntuan

    ReplyDelete

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Arimi KimiWarrior
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top